keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Raskaushistoria

Tässä odotellessa ajattelin hieman kertoa "raskaushistoriastani". Olen siis ollut ennen tätä raskautta kolme kertaa raskaana, joista minulle on syntynyt kaksi tervettä lasta. Tyttäreni sai alkunsa juurikin samalla tavalla kuin tämä nykyinenkin mahapörriäinen. Eli pillerit pois, ja kerta laakista raskaaksi. (tosin sillä erotuksella että nyt en ole enää vuosiin syönyt pillereitä....) Silloin en tiennyt mitään ovulaatiotesteistä tms. vaan katsoin kalenterista mahdollisen ovulaatiopäivän, ja hoplaa. Ehkä se oli pillereiden ansiota, että kiertoni on säännöllinen 28 päivää ja tämä meni näin sujuvasti.

Enkelikakkosen kohdalla kaikki meni alkuun samalla tavalla. Pillerit pois ja tulin jälleen samantien raskaaksi. Kävin kertaalleen neuvolassa, ja muistaakseni se oli viikoilla 9+2 kun aloin vuotamaan verta. Eräällä vessareissulla paperiin jäi verta..... Ja kun sitä tuli muillakin vessakerroilla, niin soitin lääkäriin ja varasin ultra-ajan. Lääkärissä selvisi, että tyyppi oli lopettanut elämisen viikoilla 7+5, eli reilua viikkoa aiemmin. Minulle tehtiin kemiallinen tyhjennys pillerillä, jonka avulla kohtu tyhjeni..

Vaikka tyyppi mahassani oli todella pieni, eikä hän ollut vielä ihmisen näköinen sillä tavalla laisinkaan, niin keskenmeno tuntui todella raskaalta.. :/ Voimia vain niille, jotka ovat joutuneet läpikäymään keskenmenoja useita... huoh..

Keskenmenosta meni n. puoli vuotta, kun tulin uudelleen raskaaksi. Tässä vaiheessa käytössä oli jo ovulaatiotestit, sillä kuukautiset olivat niin epäsäännölliset että ovulaation selvittäminen oli lähes mahdotonta. Kokeilin tällöin myös clearbluen digitaalisia ovulaatiotestejä, ja voin suositella näitä lämpimästi. Vaikka hintaahan näillä on suolaisesti verrattuna noihin liuskatesteihin.

Eli sellainen historiikki.. Nyt vain elokuuta odotellessa.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti